Eerste race seizoen 2022

 

Helm linkerflankNIEUWE RONDEN, NIEUWE KANSEN.

2022 NIEUW RACE-SEIZOEN.
De auto is de afgelopen weken voorzien van een compleet nieuw uiterlijk en ook van binnen is het een en ander vernieuwd. Zo is er een nieuwe stoel en een nieuwe rollbar geplaatst. Het nieuwe uiterlijk hebben jullie via de diverse uitingen op social media en you-tube kunnen volgen.
Na eerst dinsdag 12 april het nieuwe uiterlijk van Orange Tulip Racing te hebben getoond aan de rest van de wereld was het woensdag 13 april de beurt aan de start van seizoen 2022!!
Altijd spannend, waar staat iedereen in zijn of haar ontwikkeling, wie zijn er dit jaar snel(ler), zijn er nieuwe deelnemers en last but not least, waar staat Dennis, is alles oke en doet de dame wat Dennis van haar wil?
Na een mooie en vooral spannende kwalificatie was de uitslag van de nrs 1 tot en met 3 als volgt. Snelste tijd 1:51.213 Peter Koelewijn – 2e tijd 1:51.297 Dennis van der Linden – 3e tijd 1:51.388 Combi de Koenigswarter-Krolikowski (de laatste reed deze tijd). De gehele top3 binnen een halve seconde! Zo close zal dit seizoen dus gaan worden.
Voor Dennis betekende deze uitslag een 3e plek op de startgrid. (een wagen uit de Special+ klasse had een snellere tijd (1:50.607). Deze wagen heeft zich wel beide races met de top bemoeid. Na een valse start van de wagen uit de Special+ klasse in race 1, waardoor Dennis uit zijn concentratie werd gehaald wat resulteerde in een iets te late reactie op de werkelijke start, zijn ze met zijn drieën  gaan stoeien in Race 1. Na spannende inhaalmanoeuvres over en weer eindigde Dennis in Race 1 op plek 2, net achter Peter Koelewijn.
Race 2 kende een start met veel wielspin, duwen en trekken tussen de equipes onderling en eindigde helaas onder de rode vlag. Een van de deelnemers schoot van de baan af aan het einde van het rechte stuk richting de Tarzanbocht, met als gevolg een grote klapper in de bandenstapel helemaal bovenin de Tarzan, einde wedstrijd. Op het moment van de rode vlag reed Dennis op de 3e plaats, echter wordt in een dergelijke situatie 1 ronde terug genomen als uitslag en toen reed Dennis op P2. Dus ook voor Race 2 een P2. 2x podium in de eerste 2 races is een prima resultaat!
Dennis en de rest van het team is hier superblij mee.
Wij willen iedereen bedanken die ons tijdens de eerste race dag heeft gesteund op welke manier dan ook. Het doet ons elke keer goed om te zien dat ook de supporters van OTR genieten van het geweld wat de coureurs laten zien op de baan.
Groeten en tot woensdag 25 mei
 
 

Comments are closed.