DRDO Seizoen 2016

Compleet seizoen in woord en beeld,

Race 1 en 2 op 26 april 2016, circuitpark Zandvoort. Openingsrace van seizoen 2016:

De kwalificatie op een droge baan verging de coureurs opperbest. Een flinke regenbui later was het tijdens de start van de eerste race van 2016 een totaal ander beeld. Dennis van der Linden, regerend kampioen in de BMW M3 cup nam direct de leiding vanaf poleposition. Tot aan de verplichte pitstops lag Dennis tweede na Arie Ruitenbeek (in een BMW M3 GTR, andere klasse).

In de BMW M3 klasse had Peter Koelewijn zich inmiddels een weg omhoog geknokt van de zevende naar de tweede plaats. Na de pitstop nam Peter de leiding van Dennis over om deze vervolgens niet meer uit handen te geven. Dennis eindigde als tweede op slechts 7,888 seconden gevolgd door Floris Dullaart op 36,005 seconden, die als debutant direct zijn visitekaartje afgaf aan de rest van het veld.

In de tweede race van het seizoen, alsmede de tweede van de avond deed Peter Koelwijn wederom goede zaken. Hij nam de leiding door van de vijfde plek direct na de start door te stoten naar de leidende positie, direct gevolgd door Dennis van der Linden. De race eindigde dan ook in deze volgorde, Peter 1 en Dennis (OTR) 2 op slechts 14,632 seconden, gevolg door equipe Wintermans, op 1:04,196, die hun eerste podiumplek behaalde in de DRDO.

Race 3 en 4, 22  mei, Zolder België

Op een nat en koud circuit van Zolder in België was het in het weekend van 22 mei tijd voor de 3e en 4e race van het seizoen. Race 1 gestart vanaf P3 en na 50 minuten racen in de motregen eveneens geëindigd op P3. Op P1 Peter Koelewijn en P2 de equipe Wintermans.

De tweede race in zolder was er een in de categorie superspannend!! Resultaat fantastisch, P1 voor Dennis (OTR), P2 Floris Dullaart en P 3 wederom de equipe van Wintermans.

Race 5 en 6, 7 juni 2016, circuitpark Zandvoort.

Dennis startte na een uitstekende kwalificatie van Poleposition en bleef eerste tot aan de verplichte pitstops. Door een groter aantal successeconden, maar liefst elke race een podiumplek tot nu toe, moest hij langer stilstaan dan zijn opponenten, maar liefst 40 seconden langer dan de standaard stop, wat resulteerde dat Marc Dijkhuis de koppositie kon overnemen en als eerste finishte in race 5. Floris Dullaart eindigde als 2e en Dennis op een zwaarbevochten en welverdiende 3e plaats.

CY7H3428

Race 6 en tevens de 2e race van deze avond was een exacte kopie van de vorige race. Dennis reed tot aan de pitstop als leider van het veld zijn rondes en na de stop nam Marc Dijkhuis de leiding over en eindigde hij als eerste, gevolgd door Floris Dullaart en de equipe Wintermans. Dennis eindigde als 4e met een verschil op nummer 3 na 50 minuten racen van slechts 0,349 seconden!!!

De stand na 6 races:

• 1 – Dennis van der Linden (OTR) 105 punten
  • 2 – Floris Dullaart                        93 punten
  • 3 – Peter Koelewijn                      91 punten

Race 7 en 8, 5 juli 2016, circuitpark Zandvoort.

De complete DRDO BMW M3 cup reed voor de allereerste keer op slicks. Een nieuwe en speciale ervaring voor alle coureurs. Marc Dijkhuis reed de snelste trainingstijd: 1:55:685, dat is een kleine 3 seconden sneller als we gewend zijn in deze klasse op de vertrouwde intermediates!! Dit beloofde wat voor deze raceavond. Na een goede start van de heren nam Peter Koelewijn n a6 ronden de koppositie over van Marc Dijkhuis om deze niet meer af te geven. Dennis van der Linden werd derde. Het verschil tussen Marc en Dennis bedroeg na 50 minuten volle bak racen s;echts 1 seconde.

De 2e race van de avond werd wederom door Peter Koelewijn gewonnen, gevolgd door Robert Westerholt, die zijn rentree in de BMW M3 klasse direct met een podiumplaats bekroonde.Een derde plek was er voor DRDO oudgedienden Emile Drummen en Ronald Friederich met hun eerste podiumplek dit seizoen.

Peter Koelweijn is halverwege dit seizoen “halbzeitmeister” met 134 punten, direct gevolgd door OTR-Dennis van der Linden met 133 punten.

Race 9 en 10, 30 augustus 2016, circuitpark Zandvoort.

foto van Orange Tulip Racing.

Een mooie, zonnige dag op het altijd prachtige circuitpark Zandvoort.

Vandaag niet alleen race 9 en 10, ook onze jaarlijkse sponsordag is vandaag. Alle gasten worden ontvangen in een eigen VIP-box, alwaar men kan genieten van een drankje, een buffet en van de goede gesprekken met elkaar. En natuurlijk van een avond race-spanning.

Race 1 was loeispannend. De eerste plaats was uiteindelijk voor Marc Dijkhuis, plek 2 voor Jonas Wintermans en plek 3 voor Dennis op slechts 0,321 seconde van de tweede plek.

Race 2 had Dennis helaas minder geluk en moest hij na uitvallen vanaf de zijkant toezien dat de race werd gewonnen door Robert Westerholt, gevolgd door Peter Koelewijn en Marc Dijkhuis. Ook hier weer een hele klein marge tussen nummer 2 en3, slechts 0,4 seconde.

Race 11 en 12, 25 september 2016, circuitpark Assen.

Wederom vertrok het hele circus op weg naar Assen. Na een enerverende racedag kwam Dennis uiteindelijk thuis met een fantastisch resultaat. Niet alleen mooie overwinningen geboekt, ook de spanning in de strijd om het kampioenschap is weer geheel terug op een niveau waar vele cups jaloers op kunnen zijn.

Met nog 1 race avond, ofwel 2 races te gaan is er wederom nog niets beslist dit jaar. Wordt het nieuwkomer in de cup, Peter Koelwijn, kampioen van 2014 Marc Dijkhuis of gaat Dennis (OTR) als eerste zijn titel prolongeren?

Race 13 en 14, 25 oktober 2016, circuitpark Zandvoort.

Eindelijk is het zover, de ontknoping van een superspannend seizoen, waarin Dennis alle wedstrijden zelf heeft gereden. Een topprestatie waar ik een hele diepe buiging voor maak!!!

Na een spannende kwalificatie, is daar de start van de eerste race (race 13 van 2016). Een superstart van Dennis die tot aan de verplichte pitstop constant aan het knokken is met Peter Koelewijn. Na de pitstop is, helaas, de spanning geheel uit de wedstrijd/. Dennis moet wederom veel langer stilstaan waardoor Peter vrij baan heeft om weg te rijden. Dennis geeft zich echter niet zo maar gewonnen en knokt zich terug om op 21.403 seconden als 2e over de streep te gaan.

Het wordt door deze uitslag NOG spannender en race 2 moet uiteindelijk de stand van 2016 gaan bepalen.

Twee ontketende coureurs, gaan er eens lekker voor zitten. Wederom een geweldige start van Dennis van der Linden die als eerste voor Peter de Tarzan in duikt. Er ontpopt zich een bloedstollend gevecht tussen Dennis en Peter wat tot ieders verassing NA de pitstop wordt geleid door Floris Dullaart. (een successeconde dingetje…..)

Peter gaat als tweede over de streep gevolgd door Drummen-Friedrich en asl 4e komt Dennis moegestreden over de finish.

Peter Koelwijn wordt kampioen van 2016, gevolgd door Dennis en op een derde plaats Marc Dijkhuis.

Een zwaarbevochten 2e plaats waar Dennis heel trots op mag zijn.

Een mooi seizoen waarin wij iedereen willen bedanken die zich op welke manier dan ook heeft ingezet om dit seizoen zo te doen slagen. De boys van Certainty Racing bedankt voor hun steun, expertise en gezelligheid. Onze sponsors bedankt voor zowel jullie steun alsmede de gezellige avonden dat jullie ons “live” hebben bijgestaan, wij waarderen dit enorm.

Wij zien een ieder graag weer in 2017, waar OTR wederom een gooi zal doen naar het kampioenschap!